Oostduinkerke, da's vakantie voor het hele gezin

Oostduinkerke, da's vakantie voor het hele gezin

Oostduinkerke is de meest kindvriendelijke badplaats van onze Belgische kust. Omdat het een korte dijk heeft die min of meer afgesloten is. Kinderen kunnen er vrijuit kunnen go-cart-en terwijl jij met een gerust hart naar de zeespiegel tuurt en bij goed weer, op het strand van een wijntje nipt. Oftewel, vakantie voor iedereen.

Dat is 'm: de overzichtelijke én gezellige dijk van Oostduinkerke. 

Dat is 'm: de overzichtelijke én gezellige dijk van Oostduinkerke. 

oostduinkerke met kinderen.png

On a personal note: het begin van ons jaar is nogal heavy geweest. Plots waren we heel hard toe aan een weekendje weg. Een weekend geen huishouden, geen verplichte sportactiviteiten en geen bezoekjes. Alleen rekening houden met onszelf en waar wij goesting in hadden. 

Waterpret

Dat begon met een voormiddag Plosaqua. Akkoord, niet meteen onze eerste keuze, maar wanneer je ziet dat je kinderen geen blijf weten met hun gegibber en vreugdesprongetjes is eigenlijk alles prima. Vanuit Oostenduinkerke is het slechts een kwartiertje rijden. 

Voetballen op het strand

Het strand in de winter heeft als voordeel dat er ruimte is. Weinig mensen en al helemaal geen frigoboxen, handdoeken of parasols. En dus plaats zat om wat te voetballen. Een bal, zand en zon. Meer moet dat soms echt niet zijn.

Hangt er een voetbal in de lucht? Of toch ook een beetje liefde?

Hangt er een voetbal in de lucht? Of toch ook een beetje liefde?

Hardlopen

Ik loop graag. Niet bizar veel of steeds heel lang, maar wel regelmatig, omdat het me zoveel energie geeft. Fysiek en mentaal. Voor mij een wekelijkse must. En wanneer er dan zo'n breed uitgestrekt en haast verlaten strand 's morgens vroeg aan mijn voeten ligt, kan ik echt niet wachten om te gaan. Wat een zaligheid! Daar wordt een mens echt blij van.

Fietsen

Op onze warme to do-lijst voor een volgende keer, pakweg binnen 2 jaar want de kleinste moet daar nog serieus wat voor groeien, staat een tandem huren bij Van Neuville waarbij je kind vooraan en wat lager fietst. Superhandig. Allebei fietsen zonder de hele tijd te moeten roepen dat ze voor zich moeten kijken. En dan kunnen we eens door de duinen en langs de vissershaven van Nieuwpoort.

De haven van Nieuwpoort bij zonsondergang.

De haven van Nieuwpoort bij zonsondergang.

vissershaven nieuwpoort.png

Eten en drinken

Weekend vibes!

Weekend vibes!

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.