Dwars door Australië

Februari 2006 en ik ging eens naar Australië. Een paar maanden in m’n eentje hoppen. De trip begon in Sydney (how surprising?), dan Melbourne, dan een memorabele week in een aftands gekleurd busje langs de Great Ocean Road om dan aan te komen in Adelaïde. Maar bij die ene busreis bleef het niet, want vanuit Adelaïde vertrok ik voor negen dagen om het continent in noordelijke richting te doorkruisen. En daar was Susan. 3000 km lang, met mij in de bus.

Hoe het begon, weet ik al niet meer, maar ik vermoed dat haar Nederlands Limburgs accent opviel. Ze had namelijk al een reisgenoot waar ze het liefst zo weinig mogelijk mee deed. Mijn aanwezigheid kwam dus goed uit, maar los daarvan klikte het gewoon. Busje in, busje uit. Samen op de foto bij die grote stenen, een ommetje doen langs die nog grotere rode steen in 't midden, plezier maken in de pub met de buschauffeur en ‘als we straks in Darwin zijn, gaan we dan naar links of naar rechts?’.

Uiteindelijk hebben we vijf weken samen gereisd. In Darwin op de luchthaven slapen. Niet zo comfortabel, maar hadden we het nog van die nacht nog geweten als we dat niet hadden gedaan? Foute feestjes in Cairns, snorkelen in de Great Barrier Reef, toertjes maken op Fraser Island en eindigen in Brisbane met een groots afscheidsdiner in de McDonald's. Susan ging terug naar Adelaïde en ik nam het vliegtuig naar Thailand om daar verder te reizen.

In juni keerde ik terug naar België en een maand later zaten Susan en ik in een Antwerps café. Later nog in Amsterdam, Maastricht, Leiden,... Mooie herinneringen. Dat het goed was!

Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.