Logeren in een oud station en op bezoek bij Doornroosje

Logeren in een oud station en op bezoek bij Doornroosje

Wie mij nog maar een beetje volgt, weet dat ik geregeld naar de Ardennen ga.

Zo schreef ik al over Dinant en logeren in Gesves, over een prachtige bed & breakfast in Maissin en was ik er nog niet zo lang geleden voor een witte kerst.

Nu was ik Hour, op 20 kilometer van de Franse grens. 

Logeren in een oud station

We verbleven in Gare de Hour, een stijlvol gerenoveerd station. Heel ruim en praktisch ingericht, en om die redenen ideaal als je een paar kinderen bij je hebt.

Een ruim vakantiehuis voor 14 personen

Een ruim vakantiehuis voor 14 personen

Het toppunt van dat praktische was de tv-kamer op de eerste verdieping met een gedeeltelijk glazen vloer. Voor de kinderen een en al 'oh', 'ah' en 'wiiiiii', en voor de volwassenen: van beneden zie je wat de kinderen op tv zien, je ziet hoe ze zitten, liggen of springen in de zetels en toch heb je geen last van hun 'enthousiasme'. 

Ook handig:

  • de keuken heeft twee spoelbakken. Kan je met twee afwassen en ben je sneller klaar. Handig had ik geschreven, daarom niet perse leuk hé :).
  • het lange terras heeft een stalen afscheiding waarin de letters 'Un temps d'arrêt dans nos trains de vie' uitgesneden zijn (eddem?). Zo weet je bijna zeker dat je kinderen niet gaan lopen en dat je niet om de haverklap te ver achter een bal moet hollen. 
  • voor het huis loopt een wandelpad van Houyet naar Rochefort. Deze oude spoorweg is een recht pad dat niet al te veel inspanning vergt (onze jongste zoon leerde daar fietsen) en die je door tunnels en over de kronkelende Lesse leidt. Een mooie wandeling.
wandelpad ravel.JPG
tunnel hour.png

Wandelen in en rond Celles

Over mooie wandelingen geschreven. Niet ver van Hour vind je Celles, één van de mooiste dorpjes van Wallonië. Met Romaanse kerk, lekkere bakker en beenhouwer, en een café met indrukwekkende tank ervoor. Die tank herdenkt de Tweede Oorlog. 

celles.JPG

Vanuit Celles vertrekken er verschillende wandelingen in de omgeving. Wij kozen voor een wandelroute van 6,7 kilometer die langs het romantische Château de Vêves passeert. Een Doornroosje-kasteel midden in de natuur. Zo schoon!

chateau de veves.png

We wandelden door de modder, door bossen en langs velden. Een gevarieerd en prachtig landschap. Alleen leken de 6,7 kilometer met vermoeide kinderen veel, en veel langer (ruim 3 uur). Note to self: neem koeken mee en beperk de wandeling tot 5 kilometer. 

Lavaux-Sainte-Anne

Nog een kasteel (betalend) bezoeken? Ook in de buurt van Hour staat het kasteel van Lavaux-Saint-Anne. Ongetwijfeld een aanrader, maar veel kan ik er niet over schrijven. Omdat het toen superslecht weer was, gingen wij recht naar café Les 4 Lunes voor een aperitief met Ardeense hapjes en streekbier. Ook niet slecht! 

lavaux-sainte-anne.JPG
 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.