Travel hacker gaat 15 à 20 keer per jaar op reis

Travel hacker gaat 15 à 20 keer per jaar op reis

We weten allemaal dat reizen helaas een dure affaire is. Maar er bestaan trucjes om de lasten wat lichter te maken. Een gesprek met travel hacker Flor Holvoet (24), die minstens 1 keer per maand reist. 

Hoe krijg je het voor elkaar om goedkoop te reizen?

"Klinkt goed hé, goedkoop reizen, maar sorry, het is een mythe. Met travel hacking bespaar ik heel wat geld, maar er kruipt ook ongelofelijk veel tijd in. En dan ben je op het einde van de rit nog altijd veel geld kwijt. Het is niet anders. Reizen zal altijd geld blijven kosten."

"Hoe dan ook maximaliseer ik altijd mijn reisbudget. Dat doe ik door mijlen te sparen met alledaagse uitgaven met mijn kredietkaart van Brussels Airlines, maar ook door strategisch vluchten te boeken die me dan veel mijlen opleveren."

"Een ander voorbeeld is het (mis)(ge)bruiken van de zogenaamde 'besteprijsgarantie' van sommige hotelketens. Die maakt dat ik goedkoop of gratis verblijf als ik rechtstreeks bij het hotel boek, terwijl ik op een ander toch iets goedkoper vind. Uiteraard zijn er dan mensen zoals ik die er een sport van maken om zo de duurste suites gratis te claimen."

"Meer tips vind je op onze blog en het forum van jumpseat.be. We hebben ook een alertsysteem dat je via een app op de hoogte brengt van 'error fares' - fouten in het systeem van airlines en hotels. Als je er dan snel bij bent, doe je koopjes."

Vanwaar die passie voor reizen?

"Ik heb als kind nooit veel gereisd. Mijn ouders namen ons nooit verder mee dan Frankrijk of de Ardennen. Tijdens mijn Erasmus uitwisseling in Kopenhagen ben ik gebeten door het reisvirus en besloot ik dat ik 'mijn schaai' moest inhalen. Sindsdien ben ik intensief beginnen reizen."

"Ik vind het vooral interessant om andere culturen te zien, te leven zoals locals, en om uit mijn comfortzone te komen. Maar ik heb ook een passie voor vliegen. De gedachte van ergens naartoe vliegen, trekt mij op zich al aan."

"Soms kom ik mensen tegen die niet reizen. Of enkel naar zeer toeristische bestemmingen, en soms merk ik dat die mensen echt wereldvreemd zijn. Dat is voor mij ook een reden om de wereld te verkennen, ik wil andere culturen beter begrijpen. Wereldvreemd zijn schrikt mij af."

Wat staat er op de planning voor de komende maanden?

Düsseldorf, Warschau (partyflight :)), Stockholm, Londen, Moskou, Billund, New York, Tokio en Bali.

Flor Chicago.png

Wat is je meest memorabele reis tot nu toe?

"Gevolgd door mijn Erasmus ervaring, moet dat mijn eerste keer New York zijn. Omdat die stad regelmatig op tv komt, had ik er op voorhand al een goed beeld van - dacht ik. Eenmaal daar was ik compleet overweldigd. Ik heb al redelijk wat gezien tijdens mijn reizen, maar het bovenkomen uit de metro van New York tussen de hoge wolkenkrabbers in een zee van mensen had ik toch wel onderschat. Ik kon echt niet vatten hoe groot en druk een stad kon zijn, tot ik er zelf tussen stond. Een beetje cliché, of juist niet, maar om die reden zal New York me altijd bijblijven."

Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.