Zonsondergang in Antwerpen

De zon zien opkomen en ondergaan blijft magisch. Iedere dag opnieuw. Wie in Antwerpen de zon wil zien zakken, moet in de Scheldebocht zijn.

Ga naar de Scheldebocht, aan het Droogdokkenpark, of neem plaats aan het water ter hoogte van de Bocadero aan de Rijnkaai. Neem gekoelde drankjes, wat te knabbelen en fijn gezelschap mee. En geniet van het spektakel.

Genieten van de laatste zonnestralen, de weerschijn van de zon op het water en hoe die vuurbol de gebouwen aan de rechteroever in lichterlaaie zet. Genieten van het geroezemoes om je heen, de gemoedelijke sfeer. Een heerlijk ontspannen momentje.

het zijn de kleine dingen die ertoe doen

In een impulsieve bui ging ik er met mijn kinderen heen. Eerder op de dag waren we gaan zwemmen, hadden we bezoek over de vloer gehad, hebben ze mogen gamen, maar ‘het zonnetje’ was het allerleukst, vertelden ze achteraf. Een avond die in zijn eenvoud schitterde.

Hieronder de foto’s. (De laatste werd door mijn jongste zoon getrokken. Perfectly imperfect :))

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Uitwaaien in Ouddorp, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland

Next
Next

Wandeling vanuit Solwaster in de Hoge Venen