[Update] Boerderijvakantie in Hof ter Lo

De ingrediënten voor een topweekend? Goed weer, goed gezelschap en een goed logeeradres. Ons weekend in de Westhoek scoorde bovenmaats in deze drie categorieën. Epic moments!

Het was eind februari (eerste editie). Halverwege de winter, maar daar was buiten koele nachten weinig of niets van te merken. De zon scheen volop, de zonnecrème factor 50 lag binnen handbereik, de rosé en prosecco vloeiden rijkelijk en de truien lagen ergens op de grond. Die eerste zonnestralen waren héérlijk! Een (vergiftigd?) cadeau van moeder natuur.

Strakblauwe hemel en een felle ochtendzon. Dat belooft!

Strakblauwe hemel en een felle ochtendzon. Dat belooft!

Dan, het gezelschap. Dat was ‘de bende’. De allerliefste en grappigste vrienden met dito kinderen. Traditiegetrouw gaan we ieder jaar samen een weekendje weg (zoals vorig jaar in Haaltert en daarvoor in de Voerstreek) en deze keer was het wederom een topeditie! Maar bon, ook die bestel je niet. Vrienden zijn een cadeau.

De vriendjes. Helden!

De vriendjes. Helden!

En tot slot, de derde must have voor een topweekend: een prettig vakantiehuis. Ons huisje was de historische hoeve van Hof ter Lo en dat kan je wél boeken. En ik zou me maar wat haasten ook, omdat het echt een superfijne plek is om samen met familie of vrienden plus kinderen naartoe te gaan. Wat een topadres was me dat!

Niets ontbreekt. Iedereen blij!

Niets ontbreekt. Iedereen blij!

Speelboerderij

Hof ter Lo is een paradijs voor kinderen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er. In het huis: hangers vol verkleedkleren voor jongens en meisjes, een zolder tot aan de nok gevuld met speelgoed, authentieke poppenhuisjes, kleurboeken en zelfs badeendjes.

Het beste staat echter buiten: twee enorme trampolines, een speeltuin, een boerderij met varkens, geiten, paarden en ezels, een zwembad voor in de zomer en een gigantisch aanbod aan go-carts. Zelfs de volledige dijk van Oostduinkerke is daar niets bij. Dat is echt on-ge-lofelijk. De kinderen bleven maar rondjes rijden, zich een ongeluk springen en paardjes kijken. En nog een keer, en nog keer, en nog. Totdat de zon wonderlijk schoon onderging of de zondagavond op de loer lag.

Ook voor de ‘grote kinderen’ was het er fantastisch. Terras in de zon, gevulde koelkast, blije kinderen en vrienden om eindeloos mee te aperitieven en te kletsen. Wat moet ne mens nog meer hebben?

Update oktober 2021

Boer Karel en gastvrouw Katrien van Hof ter Lo staan niet stil. Ze willen hun gasten - zelf hebben ze het eerder over vrienden - steeds net dat ietsje meer aanbieden.

Bijna 3 jaar na ons eerste weekend gingen we hier nog eens met diezelfde bende naartoe. Wederom alles tiptop in orde, maar mét extra’s:

  • naast het zwembad staat er ook nu een bubbelbad

  • ieder huis beschikt over een vuurkorf voor gezellige avonden buiten

  • er staat een schans voor de skaters onder ons

  • de trampoline voor ons huis werd ingebouwd = nog veiliger voor de kinderen = nog meer gemoedsrust voor de ouders

  • naast de grote schuur staat er een nette tiny house voor max 5 personen

  • in de schuur werd er een gemeenschappelijke ruimte ingericht met onder meer tafelvoetbal en gevulde koelkast met streekbieren.

In de buurt

Nog een voordeel van Hof ter Lo is dat het gunstig gelegen is. Er is van alles te doen in de buurt.

  • Hof ter Lo is gevestigd op loopafstand van het pittoreske polderstadje Lo. Het gezellige dorpsplein lonkt en de Lo-poort verrast.

  • Vanuit Lo vertrekken er twee wandelzoektochten voor kinderen. Eén voor kinderen jonger dan 6 jaar en eentje voor die van +6 jaar

  • Hof ter Lo ligt naast het kanaal de Lovaart. Langs het water loopt het Jaagpad: een prachtig stukje natuur voor een wandeling, fietstocht of run. Zo wandel je vanuit Hof ter Lo richting de Ijzer in ruim een halfuur naar eet- en biercafé Bij De Witten op een prachtig rustig pleintje met een zonnig terras en verse oliebollen op de kaart. Ideale uitstap!

  • Je bent op 20 minuten rijden van het strand in Oostduinkerke. Ook wel de gezelligste dijk van de Belgische kust.

  • Vlakbij is ook de koekjesfabriek van Jules Destrooper en op 15 km, in Veurne, vind je het Bakkerijmusuem waar kinderen zelf hun broodje kunnen bakken. Beide prima activiteiten bij minder weer.

  • Op 5 km, in Stavele, ligt het Eversambos. Dat is een nieuw aangelegd bos dat nu volgroeid is.

  • Ook natuurdomein de Blankaart is gekend voor zijn prachtige natuur met veel beleving. Je huurt er zelfs een fluisterboot.

  • De dichtstbijzijnde stad is Ieper. Een bezoek waard omwille van zijn rijk oorlogsverleden en de Last Post die er iedere avond om stipt 20 uur geblazen wordt onder de gewelven van de indrukwekkende Menenpoort.

  • En om de innerlijke mens tevreden te houden, ga je naar de trappistenabdij Sint Sixtus in West-Vleteren voor ‘het beste bier ter wereld’. In Sint Sixtus vind je ook een bos waar je gezellig en mooi kunt wandelen. Ligt op 6 km van Hof ter Lo.

Praktisch

  • Hof ter Lo biedt 3 vakantieverblijven voor 19, 14 en 8 personen en een tiny house voor 5 personen

  • Adres: Lobrug 3 in Lo-Reninge

  • Site: http://www.hofterlo.be/

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Zomervakantie in Allier

Next
Next

Huttentocht met kinderen in de Vanoise