Struinen door het Verdronken Land van Saeftinghe

Wandelen met kinderen moet altijd een beetje avontuurlijk zijn, anders vinden ze het na een paar meter al supersaai-aai. Herkenbaar, toch? Wel, in het Verdronken Land van Saeftinghe vind je spanning en sensatie zat. Ook voor de ouders (al was het maar dat je bang afwacht totdat er eentje met zijn gezicht - plets - in de modder belandt).

Bon, om maar meteen duidelijkheid te scheppen: van de vier kinderen die mijn neef en ik bij hadden ging er geen één tegen de vlakte. Wel hadden we allemaal ongelofelijk vieze schoenen, laarzen en broeken. Maar ook allemaal een gezonde gloed op de huid en een gelukzalige glimlach op het gezicht, want wat was dit een fijne wandeling in een prachtig gebied zeg!

Natuur in de delta

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een ruig natuurgebied waar land en water elkaar lieflijk afwisselen. Het leeft op het ritme van het getij: het zilte water van de Westerschelde stroomt bij elke vloed binnen en bij eb stroomt het zachtjes weer weg. Saeftinghe is het grootste brakwaterschorrengebied van Europa dat bij laag water bijna 3500 ha. groot is!

Wandelen door de wilde natuur

De sterke getijdenstroom, het verraderlijke drijfzand, de modder en de ontelbare smalle geulen maken van het Verdronken Land van Saeftinghe een mega avontuur. Nog meer, met de winterzon en een zacht lentebriesje erbij is het hier gewoonweg zalig!

Er zijn twee wandelroutes: de Ruige Laarzen Route van 2 km en het Wannes & Keetje plankierpad van 1 km. Da’s een familie-wandelroute met bij iedere paal opdrachten voor de kinderen. Bij het bezoekerscentrum haal je je doe-boekje en rugzakje op (hadden wij niet, omdat het centrum gesloten was). De routes vond ik overigens ook niet bijzonder goed aangegeven. Maar bon, dat kon de pret zeker niet drukken!

In beeld: wandeling door het Verdronken Land van Saeftinghe

Praktisch

  • Adres bezoekerscentrum: Emmaweg 4, Nieuw-Namen, Nederland

  • Gratis toegang

  • Site: https://www.saeftinghe.eu/nl/

  • Eten en drinken in Het Verdronken Land, gelegen vlak naast het bezoekerscentrum, met een ruim zonnig terras, ongelofelijk tof bruin en rijk interieur, uitgebreide bierkaart en véél snoep op de toog.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Op wandelweekend rond het drielandenpunt

Next
Next

24 uur in Geraardsbergen