Wandelweekend in Bohan

Vorig jaar ging ik voor de eerste keer op wandelweekend: twee dagen intensief wandelen. Dat was een succes. Wat zeg ik? Dat was gewoon zalig! Ikke dus weer mee.

Deze keer was het in de weide omgeving van Bohan en Vresse-sur-Semois te doen. Diep in de Belgische Ardennen tegen de Franse grens. Afspraak op zaterdag om 9 uur aan De Knapzak, een vakantieverblijf voor grote groepen langs de Semois.

In tegenstelling tot vorig jaar deden we niet één grote tour, maar deden we vanuit de Knapzak twee keer een fikse wandeling (met als voordeel dat je geen slaapgerief moet sjouwen). Op zaterdag wandelden we 29 km en op zondag 22 km.

Wat wel stellig overeind bleef, was het hartverwarmende enthousiasme van de club wandelvrienden, de Bergpallieters. Gewapend met een lunchpakket, muts, handschoenen, een strakke propere wandelbroek, eventueel een paar wandelstokken en stevige waterdichte wandelschoenen stond een mannetje of 36 te trappelen om eraan te beginnen. En marche!

Kuitenbijters

Dat Bohan & co heuvelachtig is, hebben onze kuiten geweten. Al na één kilometer ploeterden en zweetten we het uit totdat we het uitzichtpunt ‘les 8 semois’ bereikt hadden. De eerste klim van de vele die nog zouden volgen.

Uitzicht vanop ‘Les 8 Semois’.

Uitzicht vanop ‘Les 8 Semois’.

Klimmen zal je, dachten onze gidsen Cris, Albert en Bob. Klimmen, komaan hé!

Op 2 dagen hebben we minstens 2000 hoogtemeters gedaan. Afzien? Ja. Maar deugd dat dat doet! Grenzen opzoeken, voluit (be)leven, je beenspieren nog eens goed voelen rammelen, tegelijkertijd dat hoofdje dat op adem komt en de voldoening om het keer op keer weer te halen. Echt héérlijk.

Nog fris, na onze eerste klim.

Nog fris, na onze eerste klim.

Prachtige natuur

Met dat fenomenale uitzicht op de Semois werd de toon voor de rest van ons wandelweekend gezet. We liepen in totaal 51 km langs prachtige paadjes, een woeste Semois, magische rotspartijen, dichte bossen met gifgroen mos, klaterende beekjes en hitsige watervallen. Soms met een streep zon, soms in de mist, soms met wat miezerregen, maar altijd in goed gezelschap.

Het was wederom puur genieten. Twee dagen lang in de frisse buitenlucht een fysieke inspanning leveren staat voor mij gelijk aan los komen van de dagelijkse zorgen en verbintenis vinden met de natuur en jezelf. Een goeie uitwisseling, toch?

Wandelroute in detail

Hieronder onze twee stevige wandelingen. Klik op de foto voor meer details via RouteYou.

Wandelroute dag 1

Wandelroute dag 1

Wandelroute dag 2

Wandelroute dag 2

Dappere wandelaars in beeld

Toch nog een paar foto’s. Van ons, onderweg. Hoog op een berg, langs en over rivieren, aan de verdiende jenever, blije gezichtjes en high fives bij aankomst.

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Doe-Expo De Waanzinnige Boomhut in Oostende

Next
Next

24 uur in Brussel met kinderen