Wat (niet) te doen met kinderen in de Voerstreek?

Laat mij een dag in de Voerstreek en ik wandel vrolijk van het ene knooppunt naar het andere. Met kinderen een dag in de Voerstreek is daarentegen een ander paar mouwen. Dan moet je iets creatiever zijn. Bon, wat gaan we doen?

Op verkenning gaan in en rond de Abdij van Val Dieu

Mooie abdij, prachtig aangelegd park, een brouwerij die op volle toeren draait (en ruikt) en een gezellig terras op de binnenkoer. Het mag dan ook niet verbazen dat het domein wel wat bussen bezoekers aantrekt, maar vooral gevuld met de derde jeugd. Het is hier mooi, alleen niet zo heel spannend voor kinderen.

Aan de overkant van de abdij vind je de brasserie Moulin du Val Dieu mét speeltuin.

Viskwekerij

De Voerstreek staat onder meer bekend om z’n gastronomie en daartoe behoort de forel. Die worden gekweekt bij de Commanderie in Sint-Pieters-Voeren met op de achtergrond een prachtig kasteel. Prima decor om even een drankje te doen terwijl de kinderen zich vergapen aan de vissen. Maar wat mij betreft, wederom niet heel spannend.

Langs de vijvers bij het kasteel kan je wandelen.

Langs de vijvers bij het kasteel kan je wandelen.

Tip voor in de buurt: twee straten verder vind je het lekkerste ijs van de Voerstreek bij N’ice Cream. Lekker smeuïg en een toog met bijzondere smaken zoals stroopjeswafel en kauwgom.

Ietsje verder: speelstrand in Wallonië en actie in Nederland

Rijd net buiten de Voerstreek en dan bots je al gauw op Robinson Eiland in het Waalse Visé. Robinson eiland is een eiland op de Maas met een strandje, een tiental springkastelen en mini-golf. Beide tegen betaling. Iets verder op het eiland staan er fitness-toestellen (leuk voor even) en een waterclub waar je normaal gezien elektrische bootjes zou kunnen huren, maar dat was helaas dicht toen wij er waren.

Met de Maas en Visé op de achtergrond.

Met de Maas en Visé op de achtergrond.

Nog een optie is Fun Valley in Maastricht of de rodelbaan in Valkenburg, maar dat bracht mij te ver van het idee om een dag in de Voerstreek door te brengen.

Wandelen in de Voerstreek

Dus terug naar dat magnifieke golvende landschap en toch maar een poging gewaagd om een kleine wandeling te doen, en wat bleek: dat is echt het allerleukste! Ook de kinderen hebben er ongelofelijk van genoten. Misschien omdat het niet te lang was, misschien omdat de zon zachtjes onderging, misschien omdat we net daarvoor lekker hadden gegeten bij Afspanning de Swaen (aanraderke!), of misschien omdat ze het gewoon leuk vonden om een beetje zot te doen tussen de velden, giga veel lawaai maken - toch geen kat die hen kan horen - en de aap uit te hangen op de speelboomgaard.

Conclusie? De voerstreek is een paradijs voor wandelaars en fietsers, en meer moet je hier niet komen zoeken. Wanneer je met kinderen gaat: letten op de speelboomgaarden en voldoende gastronomische stops inlassen.
wandelen zonsondergang voerstreek.png

Slapen bij Be my guest, take a break

Wie overdag wandelt, heeft een fijne rustplek nodig en dat vonden wij bij de Bed & Breakfast By my guest, take a break van Carine. Carine woont in één van de woningen van een vierkantshoeve in ‘s Gravenvoeren. Ze zorgt voor een zoet, hartelijk ontvangst, voorziet een uitgebreid ontbijt en biedt twee kamers aan. Een kleinere kamer met dubbel bed en een grote zolderkamer met dubbel bed, zithoek, tv en spelletjes. Een privé badkamer en wc zijn er ook bij. Gezellige ruimtes en hele goeie uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

 


Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Roadtrip langs meren en over bergen

Next
Next

Royaal slapen in het groen