Wandelen in en rond Rochehaut

Naar goede gewoonte trapten we het jaar af met een weekendje Ardennen, samen met mijn familie. En dat bevalt mij prima, want gezellig samen in een huisje hokken en zich laten onderdompelen in de natuur vind ik héérlijk!

ardennes mogimont.png

Twee supermooie wandelingen

Deze keer huisden we in Mogimont, een mini deelgemeente van Bouillon, op zo’n 5 km van Rochehaut. Vanuit daar maakten we een verrassend mooie en gevarieerde wandeling richting Botassart door de felgroene bossen en langs velden waar er honderden dennenboompjes gekweekt worden. Het hoogtepunt troffen we in Botassart zelf aan en dat is de Tombeau du Géant. Wellicht het meest bekende uitzichtpunt over één van de vele kronkels van de Semois.

Uitrusten deden we in Le Relai du Géant. Niets bijzonders. Wel een vriendelijke madame achter de toog, gezelschapsspelletjes en puzzels voor de kinderen, en veel lekkers op de kaart.

De tweede top wandeling was de wandelweg 30 van 3,5 km die bij de kerk van Frahan start. Ook wel de ‘Promenade des Crêtes de Frahan’. Een hike met een hoog avontuur-gehalte. Over steile rotsen en diepe dalen met zicht op de Semois. Superleuk! Ook voor kinderen, omdat die totaal niet doorhebben dat ze überhaupt wandelen. Alleen voor buggy’s en peuters, of voor mensen met slechte knieën is het geen optie. De wandeling eindigt ook in Frahan, maar verwacht daar niet te veel van, want buiten de gunstige ligging tussen de Semois en onder Rochehaut is het maar een doods dorp.

‘t Schijnt dat de wandeling 43 ook een toppertje is. Misschien voor een volgende keer. Hier alvast meer info.

Dorpjes die je (niet) moet bezoeken

Deze regio moet het vooral hebben van zijn natuur. En in de zomer van de afdalingen over de Semois met een kajak. Want verder is het hier nogal rustig.

Bouillon is de grootste stad, maar vind ik zelf niet echt aantrekkelijk. Ik ben er inmiddels drie keer geweest, maar het kon me nog geen enkele keer charmeren.

Rochehaut is wel een gezellig dorpje dat in de winter sprookjesachtig mooi verlicht is en met een fantastisch uitzicht over Frahan en de Semois. Rochehaut = hoog op de rots, snappie!? Hier zeker even stoppen. ‘t Is de moeite!

Ook in Alle zijn we geweest en daar zijn er twee dingen die je moet onthouden: het café Au Roy de la Bière en Récréalle. Au Roy de la Bière is bijzonder gezellig ingericht, heeft uiteraard een bierkaart om u tegen te zeggen, maar ook de smeuïgste croque monsieurs die ik ooit gegeten heb. Récréalle, gelegen langs de Semois, is een recreatiedomein waar je zowel in de winter als in de zomer terecht kunt. In de winter om bijvoorbeeld te schaatsen en bowlen, en in de zomer om te kajakken en tennissen.

Ons huisje

We huurden een gezellig huisje via Airbnb. Smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Alleen is er maar één wc en badkamer, is het nogal gehorig en gelegen tussen twee drukke wegen. Tijdens de koude wintermaanden geen probleem, maar in de zomer misschien wel storend wanneer je op je terras zit.

ardennen huis mogimont.png

Et voilà, ons eerste ‘dardennen’ weekend van ‘t jaar!

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Reizen met een camper: mijn eerste ervaringen

Next
Next

Skiën met kinderen (eerste keer!)