Bazel, een parel in het Waasland

Er speciaal voor omrijden zou ik niet doen, daarvoor is Bazel te klein, maar als het min of meer op je route ligt, moet je zeker eens halt houden in dit kleine authentieke dorp. Bazel is dan ook één van de mooiste dorpen van Vlaanderen.

Het kerkplein is een pittoresk ding. Zowel de kerk als de huizen eromheen ademen één en al rust en romantiek uit. En ook Kasteel Wissekerke dat ernaast ligt, omgeven door water, is een plaatje. Ooit het huis van adelijke families, nu in het bezit van de gemeente en volop in renovatie.

Bazel ligt in het groen, niet ver van de Schelde en op de route van vele fietspaden. Voor fietsers de ideale plek om even uit te blazen. 

Eten en drinken in Bazel

  1. Hofke van Bazel: aan de kerk, voor een gastronomisch diner. Ook wel verkozen tot het Beste Groenterestaurant van 2017.

  2. De Eenhoorn: concurrentie voor het Hofke van Bazel. Ook voor de chiquere aangelegenheden in een romantisch kader en met zicht op de kerk.

  3. Den Duiventoren: bistro met dagelijkse kost én een heerlijk terras in het groen, beschut van de zon met speeltuin. Ligt vlakbij Kasteel Wissekerke. 

  4. Oan de Kaarek: een doodgewoon café, maar alleen al voor de naam (en de weinig verrassende ligging) kan je toch niet anders dan hier een fris pint op het terras drinken?

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wat te doen in de buurt van Dinant?

Next
Next

Onthaasten in het Zweedse Värmland