Roadtrip door Zeeland

Zeeland is de provincie van uitgestrekte velden, molens, ellenlange fietspaden, mooie dorpjes, veel water en prachtige brede stranden. Op een paar kilometers van elkaar verwijderd vind je meerdere highlights en dat maakt van Zeeland een uitgelezen plek voor een roadtrip van een dag. Of twee.

Het Veerse Meer

Een grote plas rust

Het pittoreske Veere

Eén van die to do's is Veere. Een supermooi en lieflijk dorpje aan het Veerse Meer. Zeilbootjes liggen er rustig te kabbelen aan de ingang van het dorp. Ik slaakte meteen een verademende zucht. Iets verderop verkopen vrolijke marktlui (afin, in ieder geval op zaterdag) verse vis en fruit, en staat er een rondvaartboot paraat voor een tochtje over het Veerse Meer. Dat hebben we uiteraard niet afgeslagen. Terug aan wal is het genieten van een lunch in de zon, ambachtelijk Italiaans ijs van Cappello Giallo, en kuieren door de straatjes en langs brocante winkeltjes. Veere, een heerlijk dorp.

Aan het strand in Zoutelande

Een half uur verder kom je aan in Zoutelande. Van het dorp heb ik me niet te veel aangetrokken, want zonder het te zien had ik een donkerbruin vermoeden dat het zo'n vakantiedorp zou zijn dat het echt van z'n strand moet hebben. En dat is in dit geval volkomen terecht. Wat een gigantisch en supermooi strand. Zo uitgestrekt. In tegenstelling tot de Belgische kust kijk je niet op doorgaans lelijke appartementsgebouwen en hippe beachbars, maar op duinen (en hier en daar een strandpaviljoen op hoge houten pilaren). Eén en al natuur dus. Geen bakstenen, maar pure rust. Een zaligheid. (Je kan hier zelfs gratis parkeren!)

Afsluiten in Yerseke

Ook in Yerseke zijn we nog even geweest, omdat ik van vroeger wist dat dit wel een mooi dorpje was, maar nu was het toch even zoeken. Ik vond het niet. Zelfs de haven lag er doods en eerder vuil bij. Too bad. 

Deze keer stelde Yerseke teleur. Ook de haven.

Deze keer stelde Yerseke teleur. Ook de haven.

Helaas waren alle Zeeuwse hotels en bed & breakfasts volboekt (we zijn dan ook maar héél last minute beginnen zoeken). Anders waren we de dag erna nog zeker langs Middelburg geweest en over de indrukwekkende brug naar Kortgene gereden. Voor een volgende keer! 

 
Was journalist. Is content marketeer. Mama van 2. Zonder beweging word ik zot. Als het kon, zat ik NU op een vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Peru.